S-a apropiat de un bătrân care vindea ouă pe o stradă din Iași. O femeie a coborât dintr-o mașină de lux și îl întrebă cu cât le dă. După o negociere dură, aceasta a plecat mulțumită. Ce a urmat însă este extrem de dureros

O femeie a coborât dintr-o mașină luxoasă S-a apropiat de un bătrân care vindea ouă pe o stradă din Iași și l-a întrebat cu cât le vinde. Moșneguțul a spus că le dă cu un leu.
Atunci femeia a trecut la negociere.
Cu cât dai ouăle?
Bătrânul i-a răspuns:
1 leu oul, doamnă.
Voi cumpăra 6 ouă cu 5 lei sau nu voi cumpăra deloc.
Ia-le la prețul pe care îl vrei. Poate că este un început bun pentru că astăzi nu am vândut niciun ou, a răspuns bătrânul.
Ea a luat ouăle și a plecat simțindu-se mândră. S-a urcat în mașină ei și a mers la un restaurant împreună cu prietenul ei. Acolo au comandat ceva. Au mâncat puțin din ce au comandat și au cerut notă de plată.comandă a costat 140 de lei și ea a dat 150 spunându-i proprietarului să păstreze restul.

Acest lucru este destul de normal pentru proprietarul restaurantului,dar dureros pentru bătrânul vânzător sărac de ouă.
Ideea este: De ce arătăm intotdeuna că suntem puternici atunci când cumpărăm de la cei săraci? Și de ce suntem generoși cu cei care nu au nevoie de generozitatea noastră?

Odată am citit undeva:
„Tatăl meu obișnuia să cumpere bunuri simple de la oameni săraci la prețuri mari chiar dacă nu avea nevoie de ele. Uneori obișnuia să plătească mai mult pentru ele. M-am mirat de asta și l-am întrebat de ce o face?

Atunci tata mi-a răspuns: „este un act de caritate înfășurat cu demnitate”.

Sursa: Cuochiipetine.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *